Ahogy az építőiparban is számos mesterség létezik, úgy az informatika világa is igen csak szerteágazó. Ha informatikusról beszélünk, akkor egy gyűjtő fogalomról beszélünk, amelybe bele tartoznak a programozók, a rendszerüzemeltetők, a felhasználói hiba elhárítással foglalkozók, a tűzfal specialisták, az adatbázis gazdák és a sor még messze nem ért véget.


rendszerinformatikus

rendszerinformatikusEgy alap weboldalt valószínűleg egy általános rendszergazda is össze tud kattintgatni, de egy professzionális honlap elkészítéséhez, amely mondjuk már reszponzív (mobil barát), kereső barát és természetesen a HTML5 szabványoknak maximálisan megfelelőhöz egy web-programozóra van szükség.

Hiszen az informatika világa és így az internetes szabványok, technológiák oly mértékben fejlődnek, hogy bizonyos dolgokat csak naprakész szaktudással lehet megfelelő színvonalon elvégezni.


rendszergazda

rendszergazdaRöviden összefoglalva a weboldal készítés alapvetően nem a rendszerinformatikus feladata, hiszen az ő munka körébe a kiszolgálók és a felhasználói munkaállomások üzembiztonságának biztosítása a feladata tartozik bele.