Amikor költözés előtt állsz, és már új otthonod is megtaláltad, korai lenne még fellélegezni, hiszen csak most jön a neheze: maga a költözés. Azonban, ha a Bauer Tehert bízod meg, a munka nehezét nem te végzed, hanem mi. Számunkra a költöztetés nem csupán annyiból áll, hogy bútorokat és csomagokat szállítunk egyik helyről a másikra.

Először is, a Költöztetés szereléssel jár, hiszen például a függönykarnisokat, csillárokat és konyhabútorokat le kell szerelni a helyükről értelemszerűen, ha nem akarod őket otthagyni. De egy franciaágyat is sokkal könnyebb úgy mozgatni, miután leszereltük a fejtámlát és a betétet. Bizonyos bútorokat nem csupán a könnyebb szállíthatóság miatt kell szétszerelni, hanem a biztonságuk érdekében is. Például egy nagy, nehéz szekrény lehet, hogy álló, nyugalmi helyzetben stabil, de szállításkor pusztán a saját súlya alatt is károsodhat, különösen, ha lépcsőzünk is vele. Ilyenkor a csapolások és kötések nagyon könnyen meglazulhatnak, ami miatt többé nem áll olyan egyenesen a szekrény, mint korábban.
Fontos megjegyezni, hogy csak azokat a bútorokat szereljük, amiket szükséges, tehát egy könnyen szállítható könyvespolccal például nem érdemes vesződni. Még a nehéz szekrényeket sem feltétlenül kell teljesen elemeire szedni, gyakran tökéletesen elég mindössze az ajtók leszerelése, különösen, ha üveges vagy tükrös ajtókról van szó.

Egy jó költöztető cég teljes körű szolgáltatást nyújt, így ránk a csomagolásban is számíthatsz. Akár a teljes lakást becsomagoljuk teljesen önállóan is, azonban részleges csomagolást is kérhetsz, amikor csupán bizonyos dolgok dobozolását bízod ránk. Ilyenkor például csak a konyhai eszközökről vagy a könyvekről gondoskodunk. Ha inkább önállóan csomagolnál, akkor sem kell dobozok, ragasztók és fóliák után futkosnod, hiszen mi minden szükséges eszközt beszerzünk számodra, és ki is szállítjuk, akár már két héttel a költözés előtt.

A magas árak miatt sem kell aggódnod, hiszen amennyiben minket választasz, a költöztetés szereléssel és csomagolással együtt sem jár extra költségekkel, hiszen csupán a szokásos óradíjjal kell számolni.