A mai, folyamatosan rohanó, stresszes életünkben kiemelkedően fontos szerepe van a kikapcsolódásnak, amikor igazán feltöltődhetsz. Erre a feltöltődésre tökéletes alkalom egy utazás. A belföldi turizmus manapság reneszánszát éli, és a Balaton környéke ideális helyszín egy emlékezetes üdüléshez. Bármelyik évszakban járjunk is, a tó környezete lenyűgöző szépséggel bír.

Pétfürdő egy hangulatos, nyugodt település, ami remek kiindulópont lehet a környék felfedezésére. Nem csupán a Balaton van a közelben, de például Bátorkő vára is. Remek túrákat lehet ide szervezni, mert bár a várromot némileg nehéz megtalálni, a lélegzetelállító kilátás kárpótol mindenért.

Mindenképpen érdemes még megemlíteni a közeli Várpalotán található Palota várát, más néven a Thury-várat. A több, mint hatszáz éves, reneszánsz korszakból származó várkastélyt nemrégiben teljes mértékben felújították, hogy a huszonegyedik századi igényeknek is tökéletesen megfeleljen, és napjainkban különböző kulturális rendezvényeknek, például nyári színháznak ad otthont. Pétfürdő egyik leghíresebb látnivalója a Második Világháború idején épült, erdélyi neogót stílusú római katolikus templom, aminek különösen festett, fakazettás mennyezete igazán érdekes.

Ha szóba kerül az Apartman, szállás Pétfürdő környékén, mindenképp meg kell említeni a Pe-Ki Apartman Pétfürdőt. Apartmanunk csendes, nyugodt környezetben található, és kényelmének, otthonosságának köszönhetően tökéletes szállás nem csupán egy vagy két éjszakára, hanem akár hosszabb távra is. A tágas fürdőszoba és a gazdagon felszerelt konyha sem hiányzik az apartmanból, míg a hálószobában a kivételesen kényelmes boxspring ágyon kívül van kinyitható kanapé is, aminek hála a szálláson egyszerre három személy is kényelmesen alhat.

Ma egy igényes apartman már természetesen nem nélkülözheti az ingyenes, korlátlan wifit, a sokcsatornás előfizetéssel rendelkező TV-t és a légkondicionálást sem.
Pétfürdői apartmanunk vendégeit ráadásul egy finom teára és kávéra is meghívjuk.